Haber

Depremin vurduğu 4 il polis için ‘şark hizmet bölgesine’ alındı

Son depremlerden etkilenen iller olan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya’da polis personelinin görevleri bugünden itibaren “şark hizmeti” kapsamında değerlendirilecek.

Ayrıca 2024 yılında yürürlüğe girmesi planlanan “şark hizmeti” yerinin 4 bölgeye ayrıldığı uygulama kaldırıldı. “Batı” ve “Doğu” şeklinde mevcut 2 bölge devam edecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Güvenlik Hizmet Sınıfı Mensuplarının Atanma ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek olan “şark hizmeti” yerinin 4 bölgeye bölünmesini öngören uygulama kaldırıldı. Halen yürürlükte olan iki bölgeli uygulama 1. bölge (batı) ve 2. bölge (doğu) şeklinde devam edecek. Batı ve doğu vilayetleri tekrar kendi ortasında kümelenmeyecek.

Böylece, 4 bölge uygulaması kapsamında, “şark görevini” tamamlamış bir işçinin, batı illerinde görevini tamamlaması halinde zorunlu tehcir uygulamasına tabi tutulması kararı kaldırılmıştır.

Savaş gazileri, sivil terör mağdurları, şehit ve gazi yakınları olan polisler de “şark görevinden” muaf tutularak, kayıtlı oldukları yere atanma hakkı tanındı.

Depremden etkilenen 4 vilayet “oryantasyon görevi” bölgesine eklendi

Son dönemde yaşanan sarsıntılardan etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya “şark” olarak adlandırılan 2. bölge (doğu) servisi sayılan illerin ortasına dahil edildi.

Buna göre doğrudan merkeze bağlı 4 il, 48 ilçe ve 4 taşra teşkilatı olmak üzere 56 birimde görev süreleri yeniden düzenlendi. Bu illerdeki misyoner işçinin bugünden itibaren çalışacağı süre “şark hizmeti” sayılacaktır.

Deprem nedeniyle doğu misyonuna dahil olan birimler de dahil olmak üzere merkeze doğrudan bağlı 15 il, 99 ilçe ve 9 il teşkilatında görev süreleri düşürüldü.

“İkinci doğu arayışını” tamamlama imkanı

İpka (yerinde kalma isteği) gereği doğu illerindeki birliklerde görev süresini tamamlayan işçiye 6 yıl hizmet süresi olan birliklerde 10 yıl, 5 yıllık birliklerde 8 yıl verilmektedir. , 4 yıllık birimlerle 6 yıl, 3 yıllık birimlerle 4 yıl ve 2 yıl. Kesintisiz 3 yıl görev yapmaları halinde “ikinci şark görevini” tamamlama hakkı verildi.

Daha önceki dönemlerde doğu bölgesinde kesintisiz çalışan işçiler de bu haktan yararlanabilecek. Emniyet müdürü ve emniyet müdürü rütbesindeki işçiler bu haktan yararlanamayacaktır.

Yaş sınırı ve ipka talebinde değişiklik

Yaş haddinden 3 yıl emekli olan işçiye sağlanan hakların süresi 5 yıla çıkarıldı. Buna göre, yaş haddi nedeniyle emekliliğine 5 yılı kalan işçi, talebi ve durumu uygunsa görev yerinde bırakılabilecek veya istediği yere atanma hakkından yararlanabilecektir. Yönetmelikte belirtilen şartlarla.

Personelin en az 2 çocuğu üniversitede eğitim görürse ipka talebi karşılanmış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu