Teknoloji

BM yapay zeka riskleri konusunda ilk toplantısını yaptı… ‘Sınır tanımıyor!’

Dünya diken üstünde… Hükümetler yapay zeka hücumuna karşı harekete geçti!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Salı günü yapay zeka konusundaki ilk toplantısını yaparken, Çin “kaçak at”ve Amerika Birleşik Devletleri, insanları sansürlemek veya bastırmak için kullanılması konusunda uyardı.

İngiltere’nin Temmuz ayındaki dönem başkanlığı sırasında toplantıya başkanlık eden İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, yapay zekanın “insan yaşamının her yönünü temelden değiştireceğini”söylenmiş.

“YAPAY ZEKÂ SINIR BİLMEZ”

James Cleverly, yapay zekanın iklim değişikliğini ele almaya ve ekonomileri güçlendirmeye yardımcı olabileceğini söyledikten sonra, “Dönüştürücü teknolojilerin küresel yönetişimini acilen şekillendirmemiz gerekiyor çünkü yapay zeka sınır tanımıyor” ekledi. Ancak teknolojinin dezenformasyonu körükleyebileceği ve hem devletlere hem de devlet dışı aktörlere silah aramalarında yardımcı olabileceği konusunda da uyardı.

Reuters’e göre, 15 üyeli kurula BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yüksek profilli yapay zeka girişimi Anthropic’in kurucu ortağı Jack Clark ve Çin-İngiltere Yapay Zeka Etiği eş direktörü Profesör Zeng Yi tarafından brifing verildi. ve Yönetişim Araştırma Merkezi.

Guterres, “Yapay zekanın hem askeri hem de askeri olmayan uygulamalarının küresel barış ve güvenlik için çok ciddi sonuçları olabilir.”söz konusu.

YAPAY ZEKA YÖNETİMİ İÇİN YENİ BİR BM ORGANI OLUŞTURULABİLİR

Guterres, bazı eyaletlerin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü veya Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli üyesidir. “bu olağanüstü teknolojiyi yönetmek için ortak çabaları desteklemek”yeni bir BM organı oluşturma davetlerini destekliyor.

Çin’in BM Büyükelçisi Zhang Jun “iki taraflı kılıç”ve Pekin’in yapay zeka için yönergeler oluşturmada BM için merkezi bir uyum rolünü desteklediğini söyledi.

“İyi ya da kötü, iyi ya da kötü, insanlığın onu nasıl kullandığına ve düzenlediğine ve bilimsel ilerlemeyi güvenlikle nasıl dengelediğimize bağlıdır.”dedi Zhang, geliştirmeyi ayarlayarak ve “Bu teknolojinin kaçak bir ata dönüşmesini önlemek için”Bunun için insana ve yapay zekaya odaklanmak gerektiğini sözlerine ekledi.

TÜM ÜLKELERİN BİRLİKTE HAREKET ETMESİ GEREKEN BELİRTİLMİŞTİR

ABD’nin BM Büyükelçi Yardımcısı Jeffrey DeLaurentis, ülkelerin barışı ve güvenliği tehdit eden insan hakları risklerini ele almak için yapay zeka ve diğer yeni teknolojiler üzerinde birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

meclise” Hiçbir üye devlet yapay zekayı insanları sansürlemek, kısıtlamak, bastırmak veya güçsüz kılmak için kullanmamalıdır.söz konusu.

Rusya, ülkeler arasında barış ve güvenliği sağlamakla görevli kurulun yapay zekayı ele alıp almayacağını sorguladı.

Rusya’nın BM Büyükelçi Yardımcısı Dmitry Polyanskiy, “İhtiyaç duyulan şey, birkaç yıl sürebilecek ve uzman platformlarında hâlihazırda devam eden profesyonel, bilimsel, uzman bir tartışmadır”söz konusu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu